top of page

We geloven erin dat PWS'ers tot heel wat in staat zijn en hun eigen plaats in de gemeenschap verdienen.

Nog te vaak kunnen kinderen met PWS zich te weinig ontplooien, omdat er een gebrek aan deskundige begeleiding is. Door de zeldzaamheid van het syndroom is het soms echt zoeken naar recente informatie. 

In geval van een goeie begeleiding, leren de kinderen actief deel te nemen aan het dagelijkse leven. Uiteraard vraagt dit heel veel inspanningen van de netwerken rond deze kinderen. Maar wat je er in steekt van energie, levert ook resultaat op.

Bescherming en veiligheid blijven primordiaal en daarvoor moeten ook consistent de nodige aanpassingen gedaan worden. Met een combinatie van verschillende projecten hebben wij een zo mogelijke integratie voor ogen, die de PWS'ers hun volle potentieel laat benutten. 

DE PROJECTEN BINNEN HET PLAN

PWS HEROES HUIS

Het eerste Belgische Prader Willi huis, dat willen we realiseren in de loop van 2024. Een kleinschalig pilootproject die zelf bedruipend is met 4 vaste bewoners, maar die een uitvalbasis zal worden voor meer PWS'ers. 

Kind op school

KENNISCENTRUM

Jarenlange ervaring als ervaringsdeskundige evenals een toegankelijke vertaling uit verschillende disciplines, waren digitaal beschikbaar gemaakt om het PWS leven een stukje makkelijker te maken

JOU PROJECT ?

Bij PWS heroes hebben we een voorliefde voor innovatie en research. Heb jij een project die PWS'ers kan helpen? Neem gerust contact op.

We horen je graag!

AdobeStock_152357487_edited_edited.jpg
Kookboek-LR-38_edited_edited.jpg

FOOD FOR HEROES

Het kookboek wordt gerealiseerd in samenwerking met Rotary Diksmuide 86XX. Chefs schrijven de recepten op basis van PWS safe ingrediëntenlijst. 

De  opbrengt van het boek gaat naar de realisatie van het PWS heroes huis.

bottom of page