top of page

Geschiedenis

Een leven met PWS kent vele ups & down. Het is een lange weg waar veel vanzelfsprekende dingen niet meer evident zijn. Maar ook een weg met ongelooflijke trots, creativiteit en Mooie Momenten. Dit alles maakte ook deel uit van onze geschiedenis. 

27 september 2010

Max-Milan Fourier werd geboren, 2 maanden terecht en een echt lichtgewicht die iets meer of 1 kg woog. Hij vocht maanden om te ademen, te wenen, te slikken te eten,... En op 9 december kreeg hij de Prader Willi Syndroom diagnose. 

Juli 2011

Ondanks de talloze uren die aan eten gespendeerd werden, groeide Max-Milan niet meer. Een teken voor mama om meer te doen en ze ging op zoek naar dokters over de hele wereld en vond een fantastische PWS community. Ze besloot haar steentje bij te dragen aan de funding van de internationale research. 

November 2011

Een lieve vriendin van mama Veronique belde de Gazet van Antwerpen op met de boodschap dat ze wou een benefiet organiseren voor de kleine MM. Een vloedgolf aan media-aandacht volgde. 

Januari 2012

Max-milan vloog de oceaan over om zijn superster, Dr Jennifer Miller aan de University of Florida te ontmoeten. 

En in de komende tijd werd MM's Angels opgericht. De vzw die naamsbekendheid voor PWS wou promoten en de research verder steunde. 

September 2012 - 2014

Verschillende events vonden plaats, georganiseerd door tal van lieve mensen. De paardenkoers in Binche rond MM zijn verjaardag werd een traditie. 

Augustus 2015

Een dansfeest aan de boorden van de Leie in Kortrijk en duizenden mensen dansten de nacht in ten voordele van MM's Angels. 

Maar het werd tijd om niet enkel aan naamsbekendheid te denken, maar ook aan een PWS huis. 

September 2016

Het vinden van een geschikte locatie was niet zo evident. Enerzijds moeten ze kunnen rust vinden en een zekere zelfstandigheid ontwikkelen. Anderzijds is bescherming en veiligheid ook zeer belangrijk. De nabijheid van een ziekenhuis kan uiteraard ook een groot voordeel zijn. 

 Oktober 2018

Onze grootste kleine vriend werd geboren. Ondertussen hadden Veronique en MM al veel ouders en kinderen met PWS leren kennen en geholpen. Maar deze kleine vriend was toch een echte hartedief. Hij maakte het al de downs de moeite waard en werd de inspiratie voor het kenniscentrum gebaseerd op alle mooie momenten die ze samen mochten beleven. 

Maart 2022

Een PWS kookboek met recepten van sterrechefs.  Met wat steun van de Rotary Club Diksmuide 86XX werd dit een nieuwe droom. Welke avonturen zou dit boek brengen? 

Februari 2023

Het maken van een PWS safe kookboek, bleek niet zo evident te zijn. Max, to the rescue.

Hij vertrok op reis, verkende de woestijn met zijn kookgereedschap, om te eindigen met een heuse barbecue op de rotsen in zee. 

In enkele maanden tijd werd van een aantal recepten naar een waar boek gegaan dankzij de hulp van mama. 18 anekdotes uit het leven zoals het is met een PWS hero werden opgetekend door mama en 18 PWS safe recepten gemaakt. De wereldkeuken op PWS wijze, aangevuld met 20 recepten van chefs zoals Peter Goossens, Tim Boury en vele andere. 

30 mei 2023

Hij is er!  De kookboek FOOD FOR HEROES by Max Fourier! 

Dr Sarah Crombez uit Kortrijk, wie PWS om persoonlijke redenen genegen is,

organiseert een filmavond om het boek te promoten. 

The future

Stap voor stap bouwen Mama en Max verder aan het Prader Willi huis. 

De vzw MM's Angels wordt vervangen door het PWS heroes fonds onder de Koning Boudewijnstichting. 

Het allerbelangrijkste...

IMG-20220712-WA0004.jpg
"De steun van alle mensen op ons pad die we tegenkwamen. Soms met een lach, soms met een bemoedigende woord, soms met een helpende hand, soms met advies. Maar iedere keer opnieuw maakte elk gebaar een verschil op een lange weg. "

Veronique, mama van Max-Milan & PWS-fan

DANK JE WEL!

Nicole, Willy, Evelyn, Stefaan, Camille, Charly, Claudine, Caroline, Ghislaine,

Cecile, Carl, Hilde, Chantal, Sarah, Jean-Pierre, Sing, Wendy,

Barbara, Vanessa, Sharon, Sara, Nele, Stephanie, Dieter, Yvan, Mia, Christ, Jean-Pierre, Linda, Jessie, Marie, Els,

Kristof, Sandy, Mehdi, Mike, Thibaut, Matthias, Isie, Lien, Mohamed, Kenneth, Tobias, Ohvad, Fouad, Fyras,  

Anthony, Charmaine, An-Pascale, Aline, Isabelle

Kris, Nadine, Tony, Els, Kattoo, Nikita, Maxime,

Cindy, Dante, Tanya, Keegan, Annemie, Jan, Esther, Anna, Hilde,

Sarah, Jonathan, Steven, Kathy, Marleen, Didier, Patrick, Ingrid

Anna-Marie, Mario, Vicci, Marwen en vele andere.

Dr Jennifer Miller en Kasey Bedard.

bottom of page